Lapsille ja nuorille suunnatut kokonaisuudet

1. Tasaseks-moksut eli monialaiset oppimiskokonaisuudet seksuaalikasvatuksen teemoista (1.-6. lk)

Tasaseks-Moksussa Tasaseks-kouluttaja toimii ohjeistajana ja oppimisen tukijana kahdelle luokalle kerrallaan (n. 50 opp.) ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä luokkien omien opettajien/luokanvalvojien kanssa. Moksupäivä kestää neljä oppituntia (a´45 min.), mutta sitä voidaan koululla jatkaa omien opettajien voimin myös pidempään. Päivän aikana työstetään tiettyä teemaa useilla eri työtavoilla. Oppilaat pääsevät keskustelemaan ja pohtimaan haastavia kysymyksiä ammattilaisen opastuksella sekä itse toimimaan ja tuottamaan. Tasaseks-kouluttaja tuo mukanaan kaikki tarvittavat suunnitelmat ja opetusmateriaalit. Moksun valmistelu opettajien kanssa hoituu sähköpostitse eikä vie kuin hetken opettajan työaikaa.

Hinta 460e+ALV/moksupäivä

Moksuteemat

1.-3. luokka

Erilaisia perheitä, moninaisia tarinoita
Moksussa käydään läpi ihmisen lisääntymistä ja moninaisuutta erilaisten perheiden kautta. Moksu yhdistää ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvataiteen tavoitteita sekä tukee laaja-alaista osaamista.

Turvallista kasvua ja kehitystä
Moksussa tutustutaan ihmiskehoon sen kaikessa hienoudessa, opitaan turvataitoja, pohditaan hyvän ihmissuhteen tunnusmerkkejä ja sopivan kosketuksen rajoja. Moksu yhdistää ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvataiteen tavoitteita sekä tukee laaja-alaista osaamista.

4.-6. luokka

Moninaisuus on meissä
Tässä moksussa otetaan moninaisuudesta kaikki irti ja tutkitaan erilaisuuden hienoutta monelta eri kantilta. Teemoina nousevat esiin mm. tasa.arvo, sukupuoliroolit ja -odotukset, sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus ja ulkonäköodotukset. Moksu yhdistää ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvataiteen tavoitteita sekä tukee laaja-alaista osaamista. Oppilaiden tuotoksia jatketaan moksupäivän jälkeen opettajien johdolla.

Kaikki murkkuiästä
Tämän moksun aihe on selkeä: ihana, kamala murkkuikä. Tutkitaan anatomiaa, murkkuiän vaikutuksia mieleen ja kehoon, heitetään vaivaantuminen roskikseen peleillä ja kisailuilla sekä luodaan omia hauskoja tuotoksia murkkuiän mahtavuudesta. Moksu yhdistää ympäristötiedon, äidinkielen, matematiikan, liikunnan ja kuvataiteen tavoitteita sekä tukee laaja-alaista osaamista

”The Talk” – SE juttutuokio
Miten esiteineille puhutaan lisääntymisestä ja seksistä? Tämä moksu hoitaa homman opettajan puolesta, mutta on samalla koulutusta myös opettajalle, sillä nyt puhutaan asioista, jotka sivuutettiin OKL:ssä. Tutustutaan ihmisen anatomiaan, miten vauvat saavat alkunsa, mitä seksi oikeastaan on ja ei ole, mitä erilaiset sanat ja kavereiden kesken kulkevat myytit tarkoittavat ja miksi tästä ylipäätään on tarpeen puhua. Moksu yhdistää ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvataiteen tavoitteita sekä tukee laaja-alaista osaamista.

Turvallista kasvua online ja IRL
Tässä moksussa keskitytään turvalliseen kasvuun pelottelematta. Pohditaan omia rajoja, epämukavaa kosketusta ja siitä kieltäytymistä sekä turvallisia ihmissuhteita. Käsitellään turvallisuutta somessa, kuvien jakamista ja nettikiusaamista. Keskustellaan netin seksisisällöistä suhteessa oikeaan seksiin sekä somen aiheuttamista ulkonäköpaineista. Moksu yhdistää ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvataiteen tavoitteita sekä tukee laaja-alaista osaamista.

2. Tasaseks-pajat (4.-9. lk)

Tasaseks-pajat toimivat pistetyöskentelyn periaatteella. Jokaisella pisteellä opitaan toiminnallisesti seksuaalikasvatuksen teemoista. Paja on edullinen ja tehokas tapa hankkia koululle seksuaalikasvatusta, sillä yhden päivän aikana pajoissa voi vierailla jopa 150 oppilasta. Yhden oppilaan osuus kestää yleensä kaksi oppituntia (a´45 min).

Hinta 150e + alv / 45 min.

Kysy tarjousta, jos koulusi oppitunnin pituus on muu, kuin 45 min.

3. Tasaseks-Helpit

Tasaseks-Helppi -käynnit ovat yksittäisiä vierailuja kouluissa, joissa on noussut pinnalle jokin seksuaalisuuteen liittyvä ilmiö, jonka läpikäymiseen kaivataan asiantuntija-apua. Helppi-käyntiin sisältyy yleensä vierailuja luokissa sekä koulutusta opettajille. Helppi-käynnit koostetaan ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti.